Niveaus
Locaties
- Schagen
Leerweg
- BBL
De heerlijkste gerechten bereiden, dat is als kok je dagelijks werk. Je bedenkt en maakt fantastische maaltijden en weet alles van de ingrediënten waarmee je werkt. En elke dag genieten nieuwe gasten van jouw harde werk. Er wordt veel van je gevraagd als kok, maar wie weet sta jij straks in de keuken van een sterrenrestaurant.
Sta je graag in de keuken en experimenteer je het liefst met nieuwe recepten? Ben je een harde werker en klaag je niet snel? En presteer je het best onder druk? Dan is de koksopleiding misschien precies wat je zoekt.
Je leert alles over eten koken: van gerechten bedenken en ingrediënten combineren, tot hygiënische voedselbereiding en kooktechnieken. Je leert koken op hoog niveau. Ook leer je goede sociale vaardigheden, zodat je goed kunt omgaan met gasten en je collega’s in de keuken.
Je krijgt onder meer vakken over voorraadbeheer, hygiënisch werken, voorbereiding in de keuken (mise-en-place) en kennis over materialen, ingrediënten en technieken. Ook oefen je veel in de praktijk in workshops en tijdens je stages.
Als afgestudeerd kok kun je aan het werk in de keuken van een horecagelegenheid zoals een restaurant, hotel of cateringbedrijf. Ook kun je verder leren, bijvoorbeeld aan de Hogere Hotelschool.
Het koksvak is een vak waarin je nooit uitgeleerd raakt. Je gebruikt je vakkennis creatief voor steeds wisselende gerechten, waarvoor je goed op de hoogte moet zijn van de producten die je gebruikt, de juiste bereidingswijze en het samenstellen van menu’s.
Inhoud
De opleiding Kok bestaat uit de volgende kerntaken:
Heb je nog vragen?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Ott.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: martijn.ott@vonknh.nl.
Als zelfstandig werkend kok heb je, naast je taak als kok, ook een controlerende en/of leidinggevende taak. Vaak werk je in luxe restaurants, waar hogere eisen worden gesteld op het gebied van kennis van wijnen en wijn-/spijscombinaties.
Inhoud
Kerntaken opleiding Zelfstandig werkend kok en Leidinggevende keuken*:
* De kerntaken van de opleidingen op niveau 3 en 4 zijn gelijk. De werkprocessen verschillen. Tijdens de opleiding niveau 4 Leidinggevende keuken besteden we uiteraard veel aandacht aan de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten en managementvaardigheden.
Heb je nog vragen?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Ott.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: martijn.ott@vonknh.nl.
Als leidinggevende keuken beheers je alle vaardigheden en technieken van het koksvak. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om de mensen in je team te coachen en aan te sturen. Je geeft formeel leiding aan het keukenpersoneel. Je bent verantwoordelijk voor je afdeling en schakel tussen werkvloer en management. Samen met de leidinggevende bediening maak je de menukaart. Daarvoor ontwikkel je nieuwe recepturen en experimenteer je met ingrediënten, werkwijzen, bereidingstechnieken en apparatuur. Daarnaast maakt je de werkplanning en adviseer je het management.
Inhoud
Kerntaken opleiding Zelfstandig werkend kok en Leidinggevende keuken*:
De kerntaken van de opleidingen op niveau 3 en 4 zijn gelijk. De werkprocessen verschillen. Tijdens de opleiding niveau 4 Leidinggevende keuken besteden we uiteraard veel aandacht aan de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten en managementvaardigheden.
Heb je nog vragen?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer M. Ott.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: martijn.ott@vonknh.nl.