Succesvolle gastles Techniek bij derdejaars vmbo Regius College

Succesvolle gastles Techniek docent Vonk bij Regius College

Robert Brouwer, docent techniek bij Vonk, gaf donderdag 13 april een boeiende gastles bij het Regius College in Schagen. Tijdens de les natuurkunde kregen derdejaars leerlingen vmbo-tl uitleg over het ontstaan en de werking van de Stirling heteluchtmotor en mochten daarna zelf hun eigen stoommotorbootje in elkaar zetten.

Praktische les over duurzame energie

Het verzoek om een gastles te komen geven, kwam van Emma Brouwer en Jur Baard, twee NASK-docenten van het Regius College in Schagen. Zij waren op zoek naar een praktische les over duurzame energie, gegeven door een externe partij. Bij de techniekafdeling van Vonk waren ze hiervoor aan het juiste adres. Vonk wil graag bijdragen om leerlingen te interesseren voor het veelzijdige vak van techniek. Gezamenlijk werd een geschikte praktijkopdracht gekozen.

Zelf aan de slag

En het was een succes. De leerlingen luisterden aandachtig naar de korte en duidelijke uitleg van Vonk-docent Robert Brouwer en mochten daarna snel zelf aan de slag. Na het in elkaar zetten van de stoommotorbootjes mochten ze hun exemplaar in eigen stijl ‘pimpen’. Naast technisch inzicht kwam hierbij ook hun creativiteit los.

Mooie samenwerking die smaakt naar meer

De Regius-leerlingen waren enthousiast en trots op het resultaat. ‘We vonden het heel leuk. Het is weer eens wat anders dan een standaard les.’ Ook Jur Baard was blij met deze gastles: ‘Het is een mooie samenwerking die smaakt naar meer!’ Robert Brouwer tenslotte sprak de hoop uit dat dit wellicht ‘een vonkje’ is om de interesse voor techniek bij deze jonge doelgroep aan te wakkeren.

Techniek opleidingen bij Vonk

Bij Vonk kan je veel techniekopleidingen volgen: Installeren/Elektrotechniek, Mechatronica, Metaal/Werktuigbouw, Middenkader engineering en Service en onderhoud. De opleidingen worden gegeven op de locatie in Den Helder. Meer weten over deze opleidingen of aanmelden? Bezoek de pagina met de opleidingen uit de wereld Techniek & Bouw.