Vonk avondvierdaagse Den Helder

avondvierdaagse

In Den Helder hebben Vonk collega’s afgelopen week de avondvierdaagse gelopen. Met het mooie weer een fijne manier om elkaar als (nieuwe) Vonk collega’s beter te leren kennen.

De lopers kwamen van verschillende afdelingen waaronder Economie, Educatie, Entree, Logistiek, Welzijn, Zorg, BPV-begeleiders en ook zijn Facilitair, Administratie en het Roosterbureau vertegenwoordigd. Het is zó leuk om niet alleen met naaste collega's te wandelen, maar ook met collega's die je amper of niet kent.

In de inmiddels welbekende Vonk-shirts zorgden we deze eerste avond voor een mooi oranje lint.

avondvierdaagse

Op dag twee zijn we met 28 deelnemers aan de tweede wandelavond gestart. We moesten de eerste paar kilometer achter de kleine beentjes van de 5 kilometerlopers aan, waardoor we het idee hadden dat dit wel eens een lange avond kon worden… Gelukkig was er op een gegeven moment een splitsing, zodat we op een beter tempo onze weg konden vervolgen. Om de moed erin te houden kwam Max ons met zijn megafoon vergezellen; ze hebben Vonk dus niet alleen zien, maar ook horen lopen! Er leek geen einde aan alle slingerwegjes te komen, dus blij en dorstig kwamen we bij onze supporters aan die met drankjes en fruit klaar stonden. De laatste paar kilometer waren opmerkelijk: ondanks alle aanwezige navigatie, uitgeprinte routebeschrijvingen en verkeersregelaars hebben we een stuk grasveld meegepakt ("Gaan we wel goed?") en een heel stuk omgelopen ("Hé, hoe kan die groep nu opeens voor ons lopen?"). Toen we bij het eindpunt arriveerden, stond er bijna 12 kilometer op de teller. Met hier en daar wat krampjes en pijntjes, kijken we terug op wederom een gezellige avond!

avondvierdaagse

Op dag drie nam team Nautisch het voortouw! Ze hebben alle zeilen bijgezet om ons ook op deze derde dag naar de finish te navigeren. Aangezien de beste stuurlui aan wal staan, vandaag extra aandacht voor de medewerkers van dit team die ik gister vergeten was te noemen. Gelukkig hebben ze mij niet gekielhaald en hopen we morgen ook met 25 medewerkers aan de start te staan.

De groep is niet meer compleet, maar geen man overboord want ook met de overgebleven medewerkers zijn alle hens aan dek! We hebben genoten van een heerlijke wandeling door de duinen van Den Helder, morgen wacht ons de laatste dag met als slotstuk een feestelijke intocht!

avondvierdaagse

De laatste avondwandeling startte feestelijk: een collega was en dat heeft hij geweten ook! Inclusief feesthoed stond hij in het middelpunt van de belangstelling  en alle deelnemers hebben voor de start "Lang zal hij leven" voor hem gezongen. We gingen op pad richting Willemsoord, waar we verrast werden met traktaties vanuit team Welzijn en Zorg.

De intocht was een gezellig festijn, waarbij het ontzettend leuk was dat er zoveel familie, vrienden en collega's langs de kant van de weg stonden. Moe, maar voldaan kwamen we bij de sporthal aan. Al met al kunnen we terugkijken op een geweldige avondvierdaagse met prachtig weer, fijne collega's, mooie gesprekken en vooral veel plezier! De VONKen spatten er vanaf!