VeVa marcheert

VeVa marcheert

Vrijdag 16 juni hebben 44 studenten van VeVa Maritiem & VeVa Mechatronica deelgenomen aan VeVa Marcheert. 

Onze studenten haalden met deze mars geld op voor de Stichting Hulp voor Helden. De mensen die zich dagelijks inzetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. Dat zijn onze helden! Onze helden kozen bewust voor een beroep in dienst van onze vrijheid. Een beroep dat vaak gepaard gaat met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring. Zij verdienen onze erkenning, waardering en steun! 

Na de speech van Schout bij Nacht Liebregs heeft Job Volkers, Coördinator VeVa-Maritiem & VeVa-Mechatronica de studenten, op de traditionele manier, de Challenge Coin van VeVa Marcheert 2023 uitgereikt. 

Veva marcheert

De mars

Onder leiding van Sgt Majoor Ruigrok en Sgt. Majoor Vega zijn de studenten gereed gezet voor de mars. Via de Donkere Duinen naar het strand, al banjerend door het zand in de volle zon kwamen de studenten aan bij de eerste stop, Fort Kijkduin. Bij het fort werden zij opgewacht door de VeVa Verzorgers Sgt. Majoor Vega en Sergeant Wesemann.

Langs het Helden der Zee plein, het Vliegersmonument tot eindelijk het Marinemonument hebben de studenten gelopen. Bij deze monumenten zijn groepsfoto’s genomen en zijn de studenten toegesproken over de oorsprong van één van de monumenten.

Na de tocht van ca. 14km, zijn de studenten weer teruggekomen op de Sportlaan. Hier werd een Defilé afgenomen door Schout bij Nacht Liebregs. Hij heeft een mooie speech gegeven waarin hij de waardering voor VeVa Marcheert heeft benadrukt. 

Foto's Vonk VeVa Marcheert 16 juni 2023

Veva marcheert
Veva marcheert
Veva marcheert
Veva marcheert
Veva
Schout bij Nacht Liebregs

Defilé door Schout bij Nacht Liebregs

Veva marcheert
Veva marcheert
Veva marcheert
veva marcheert
Veva marcheert
Veva marcheert
Veva marcheert
Veva marcheert