Studenten van mbo-opleidingen groene leefomgeving dragen bij aan realisatie Inspiratietuin in Slootdorp

Studenten met moodboard inspiratietuin

Het kernteam voor de realisatie van de inspiratietuin bestaat uit projectcoördinatoren, Gemeente Hollands Kroon, Vonk Hoorn, school De Meertuin, Team Spotservice Noordkop en Kinderopvang Kappio. Het idee is om met de inspiratietuin een plek te creëren waar mensen (jong en oud) kennismaken met elkaar, lekker bewegen, elkaar inspireren, genieten van de natuur, varen, spelen, vissen. Of zich verwonderen door de activiteiten op het gebied van natuurbeleving en duurzaamheid. Bewoners zijn actief betrokken bij de totstandkoming van de tuin. Een Tiny Forest en voedselbosje wordt onderdeel van de inspiratietuin. OBS de Meertuin heeft dit aangevraagd en toegekend gekregen door IVN (Instituut Voor Natuureducatie). De aanvraag is door de gemeente goedgekeurd. 

Team Tuin, Park & Landschap (Vonk Hoorn) maakte eerder ter plekke al een vlekkenplan waarop de verschillende deelprojecten staan. Een vlekkenplan is een indeling van de locatie waar de verschillende deelprojecten worden gerealiseerd. Hiermee maakte de opleiding Tuin, Park & Landschap van Vonk Hoorn samen met de studenten een moodboard. Dit moodboard is de eerste stap naar de uiteindelijke tekening van de inspiratietuin, waarin alle uitgewerkte ideeën van de werkgroepen en leerlingen zijn overwogen en meegenomen. Met input vanuit de bewoners van Slootdorp en de stakeholders hebben studenten Amber en Thijmen samen met docent Leander Nottrot het moodboard gemaakt. De ontwerper van de gemeente Hollands Kroon gaat dit verder uitwerken.

Werk studenten Vonk voor inspiratietuin Slootdorp

Het moodboard zal rond september afgerond zijn. Hierna zal de gemeente Hollands Kroon een tekenbureau de opdracht gaan geven een definitief ontwerp te maken voor de Inspiratietuin. Binnenkort staat er een ontwerpsessie gepland met OBS de Meertuin, GHK (Gemeente Hollands Kroon) en met IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid). 

Het plan is dat de tuin na de zomervakantie in fases wordt aangelegd. Ook hierbij zijn teams met Studenten van onze opleidingen betrokken. Samen met de stakeholders zullen er klassen met studenten van onze opleidingen Groen, Grond & Infra, Tuin, Park & Landschap, Recreatie & Natuur werken aan de realisatie van de tuin. 



De plantdag van de Tiny Forest staat voor nu gepland op woensdag 30 november 2023 en zal een feestelijke dag worden. Op deze dag wil de organisatie een Inspiratietuin infopunt realiseren voor informatie en het aanmelden van vrijwilligers.  Dit zal gerealiseerd gaan worden naast de OBS de Meertuin, op het terrein waar ook de Inspiratietuin gerealiseerd gaat worden.  

Een mooi en waardevol project voor de studenten van onze opleidingen voor de groene leefomgeving.