Ontwikkelingen bij Schooltuin Vonk: Samenwerking en Innovatie in Hoorn

HS groene ruimte

Wij zijn verheugd om je op de hoogte te brengen van de recente ontwikkelingen rondom de schooltuin Vonk, gelegen bij Hotspot de Groene Leefomgeving in Hoorn. Dankzij een samenwerking tussen de werkgroep schooltuin Vonk, Trafique en Jeannette Schreurs van Grow Landschap, heeft het Masterplan Schooltuin Hoorn vorm gekregen. Om het landmeetproces op het schoolterrein nauwkeurig uit te voeren, hebben we de expertise van FACTO GEO ingeschakeld.

Een hoogtepunt in dit proces was de inspirerende gastles van Paul Bollebakker, die op 14 maart plaatsvond. Paul, een expert in landmeetkunde, leidde 18 studenten van de Groene Ruimte en 13 studenten Groen, Grond en Infra in de fascinerende wereld van GPS-inmeting. Tijdens deze sessie leerden de studenten hoe ze de situatie en hoogtes binnen het projectgebied konden inmeten en hoe deze gegevens verwerkt worden tot digitale tekeningen - een essentieel onderdeel van ons masterplan.

Na de theoretische uitleg kregen de studenten de kans om in kleine groepjes met Paul mee te lopen en de praktijk van dichtbij te ervaren. Dit hands-on aspect zorgde voor een diepere begrip en betrokkenheid bij het project.

Ons doel is om een masterplan te ontwikkelen voor een gezonde en inspirerende leeromgeving, waarbij het bestaande groen behouden blijft en nieuwe, doordachte mogelijkheden en technieken worden geïntegreerd. Dit omvat de volgende concrete werkzaamheden:

  • Nauwkeurige inmeting van de situatie en hoogtes binnen het projectgebied.
  • Verwerking van deze metingen tot een digitale 2D-tekening, conform de standaarden van NLCS, beschikbaar in zowel AutoCAD DWG- als PDF-formaat.

Het meetproces werd uitgevoerd met de hoogste precisie, waarbij alle punten werden ingemeten ten opzichte van het Rijksdriehoekstelsel (RD) en NAP, met gebruik van tachymetrie en GPS-meting. De standaardafwijking voor zowel absolute als relatieve nauwkeurigheid van de gemeten punten is zorgvuldig gecontroleerd en vastgesteld.

Met deze fundamenten stevig op hun plaats, kijken we uit naar de volgende fase van het project. De samenwerking met diverse bedrijven zal ons helpen om het masterplan tot leven te brengen en de schooltuin te transformeren tot een bloeiende en inspirerende omgeving voor onze studenten en een meetingpoint voor onze regio.

Blijf op de hoogte van de voortgang van dit spannende project en de stappen die we nemen om onze visie werkelijkheid te maken. Samen bouwen we aan een duurzame en educatieve ruimte waar zowel natuur als innovatie centraal staan.