Strategisch plan voor het datacentrum bij Vonk ICT

Strategisch plan voor het datacentrum bij Vonk ICT

Bij Vonk ICT hebben we een visie: een datacentrum dat niet alleen het hart vormt van ons onderwijsprogramma, maar ook een broedplaats is voor innovatie en samenwerking in de ICT-sector. Ons strategisch plan zet de koers uit om ons bestaande datacentrum te transformeren tot een krachtig onderwijsmiddel dat voldoet aan de dynamische behoeften van zowel studenten als de ICT-industrie in onze regio.

Huidige staat

Het datacentrum bij Vonk ICT is een onbenutte schat in het onderwijslandschap. Het potentieel is enorm, maar door een gebrek aan tijd en expertise is deze waardevolle faciliteit de afgelopen jaren verwaarloosd. Het is tijd om deze situatie te veranderen en de kracht van ons datacentrum ten volle te benutten.

Beoogde toekomstige kansen

Ons datacentrum bestaat uit drie racks (torens) die elk een unieke rol kunnen spelen in het onderwijs:

  • Rack 1 (linker toren): Een werkplaats waar studenten leren bouwen en patchen, essentieel voor een carrière als datacentertechnicus. Deze toren ondersteunt het keuzedeel datacenter technician (K1171).
  • Rack 2 (midden toren): Het netwerk van de ICT-lokalen en het Regius College is hier geborgd, waardoor studenten veilig kunnen experimenteren zonder risico op netwerkstoringen. Dit rack is ideaal voor studenten die zich willen specialiseren in datacenterbeheer.
  • Rack 3 (rechter toren): Een productieomgeving waar studenten pakketten en services kunnen hosten, waardoor ze waardevolle ervaring opdoen in klantbediening en dienstverlening, cruciaal voor een succesvolle carrière in de ICT-sector.

Om deze transformatie te realiseren, gaat Vonk ICT een offerte ontvangen van XIXO voor 100 uur aan gespecialiseerde diensten, gefinancierd door het RIFmbo-project Smart Future. Na herstelwerkzaamheden volgt een grondige evaluatie om verdere investeringen te bepalen, waarbij opnieuw samengewerkt wordt met XIXO-experts.

Om deze transformatie te realiseren, is Vonk ICT in samenwerking met experts van XIXO gestart met het uitvoeren van gespecialiseerde diensten, gefinancierd door het RIFmbo-project Smart Future. Na herstelwerkzaamheden volgt een grondige evaluatie om verdere investeringen te bepalen. Hierbij zullen we opnieuw samenwerken met experts om ervoor te zorgen dat het datacentrum voldoet aan de onderwijsbehoeften en technologische ontwikkelingen.

Strategisch plan datacentrum Vonk ICT