Studenten Commercieel Ondernemen en Monteur Mobiele Werktuigen nemen deel aan Greenkarting-programma,

Studenten Vonk Greenkarts

Studenten Commercieel Ondernemen (CO) en Monteur Mobiele Werktuigen (MMW) hebben afgelopen week twee karts opgehaald voor hun deelname aan het GreenKarting-programma waar zij volgend schooljaar aan meedoen.

De studenten vormen (samen met studenten van Engineering) een team rond een elektrisch aangedreven superkart die zij zelf zullen onderhouden en doorontwikkelen. Vanuit een fictief bedrijf zullen de studenten alles zelf verzorgen. Denk aan engineers, monteurs, coureurs en commercieel medewerkers die voor publiciteit en sponsoring zorgen. Tijdens regelmatigheidsproeven en duurzaamheidstesten worden de verbeteringen die de studenten aanbrengen, getoetst.

Studenten Vonk Greenkarting

Om mee te doen aan GreenKarting heb je wel een eigen kart nodig. Daarom werd bij MS Karting in Heesch een superkart gekocht die onlangs nog op het TT-circuit als winnaar uit de bus kwam. De studenten zullen deze kart, die de naam VR2 (Vonk Racing 2) draagt en nu nog op benzine loopt, gaan ombouwen naar elektrisch.

Omdat het ombouwen wel een tijdje gaat duren hebben de studenten ook een tweede kart opgehaald, ditmaal bij het HubvanDoornecollege in Deurne. Deze kart, de VR1 genaamd, is al elektrisch en daarmee kunnen de studenten alvast met de doorontwikkeling en testritten starten.

Bij het ophalen van de karts werd door de studenten CO goed over de prijs onderhandeld en door de studenten MMW goed gekeken welke reserveonderdelen en toebehoren in de deal meegenomen moesten worden.

Studenten Vonk bij Greenkart