Gastles Agurotech brengt geavanceerde technologie naar de studenten plantenteelt

Gastles Agurotech - Smart Future Vonk

Op 7 oktober kregen onze studenten Plantenteelt een inspirerende gastles van Agurotech, een bedrijf dat innovatieve oplossingen biedt om boeren via deep learning en geavanceerde sensoren waardevolle inzichten te geven. Deze technologie helpt landbouwers om hun bodembehoeften beter te begrijpen, water- en energieverbruik te optimaliseren en bedrijfsprestaties te verbeteren. Door verschillende datasets te combineren, ontvangen boeren nauwkeurige aanbevelingen die bijdragen aan een duurzamer landbouwsysteem.

Tijdens de gastles werd er uitleg gegeven over het gebruik van het weerstation en de bodemsensor die inmiddels ook door de studenten in hun onderwijs wordt gebruikt. Naast de technische uitleg kregen de studenten praktische tips voor het gebruik van de sensoren en data, en hielpen zij bij de installatie van de nieuwste sensor op het schoolterrein.

In de komende periode gaan de studenten samen met docenten onderzoeken hoe deze technologie geïntegreerd kan worden in het onderwijsprogramma, zodat zij voorbereid zijn op de nieuwste ontwikkelingen binnen de landbouwsector. Deze samenwerking met Agurotech biedt hen waardevolle inzichten in het gebruik van slimme technologie voor een efficiëntere en duurzamere bedrijfsvoering.