Vonk draagt bij aan project 'Toekomststoel' Provincie Noord-Holland

Vonk heeft met trots deelgenomen aan het inspirerende project De Toekomststoel, een initiatief van de Provincie Noord-Holland dat toekomstige generaties symbolisch vertegenwoordigt tijdens vergaderingen. De Toekomststoel is een lege stoel die tijdens overleggen wordt geplaatst om bestuurders en ambtenaren te herinneren aan de impact van hun beslissingen op de wereld van morgen.

Leerlingen en studenten van verschillende afdelingen van Vonk gingen enthousiast aan de slag en ontwierpen drie unieke stoelen, elk met hun eigen visie op duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor de toekomst. Na een spannende ontwerpfase werd de winnende stoel op 30 september feestelijk onthuld in het provinciehuis van Noord-Holland. Het winnende ontwerp, dat de toekomst in de vergaderzaal tastbaar maakt, zal nu een vaste plek krijgen tijdens vergaderingen van de provincie.

Na de onthulling kregen de Vonk-studenten een exclusieve rondleiding door het provinciehuis. Ze mochten zelfs een vergadering bijwonen, waarbij ze met eigen ogen konden zien hoe hun Toekomststoel kan bijdragen aan de besluitvorming. Dit bijzondere project heeft niet alleen hun creatieve en technische vaardigheden gestimuleerd, maar ook hun bewustwording vergroot van het belang van duurzame keuzes voor de volgende generaties.

Met hun ontwerp dragen de studenten bij aan een symbolische, maar belangrijke stap richting een toekomstgericht beleid. De Toekomststoel herinnert er immers aan dat de keuzes die we vandaag maken, een blijvende invloed hebben op de wereld van morgen.

De Provincie Noord-Holland maakte een mooie video van de onthulling. Hieronder kun je die bekijken.

Bekijk onze video
Bekijk onze video